Rijden in het buitenland

Alles wat je moet weten wanneer je met jouw auto naar het buitenland reist.

Wetgeving Europa omtrent winterbanden

In Europa kent alleen Finland een algehele verplichting voor winterbanden. Toch kan in andere wintersportlanden het niet gebruiken van winterbanden wel juridische consequenties hebben.

Meer over winterbanden

Verzekering in het buitenland

Vanzelfsprekend is het geen probleem met jouw leaseauto naar het buitenland te gaan, zolang er gelet wordt op het “dekkingsgebied” van de verzekeraar. Zie hiervoor jouw groene kaart. Op jouw groene kaart staan alle landen waar de leaseauto verzekerd is.

Onbezorgd leasen

Groene kaart

Wanneer jouw auto via ons is verzekerd, is een aangekoppelde aanhanger of caravan meeverzekerd tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Op jouw groene kaart is dit aangegeven door middel van de codering F. Houdt er wel rekening mee dat men in het buitenland aanvullende documenten kan verlangen. Voor dekking van beschadigingen aan aanhanger of caravan sluit je zelf een verzekering af.

Machtiging voor het buitenland

Wil je met jouw leaseauto naar Marokko of Turkije reizen, dan ben je verplicht om een machtiging aan te vragen. In deze landen mogen alleen auto’s de grens over indien de berijder kan aantonen dat de auto zijn bezit is. Voor een leaseauto (die uiteraard niet jouw eigen bezit is) kan je daarom bij de grens gevraagd worden naar een machtiging. Voor het reizen naar een Oostblokland (balkan land) is het aan te raden een machtiging aan te vragen. Deze machtiging kun je bij ons aanvragen.

Machtiging voor het buitenland
Full Operational Lease
Einde lease contract

Hulp in het buitenland

Bekijk hier de hulpverleningsvoorwaarden. Bij pech of schade in het buitenland kun je contact opnemen met telefoonnummer (033) 454 95 55. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld naar de Alarmcentrale. Zij helpen je graag weer op weg.