Lage onderhoudskosten, Subsidies, MVO, verbeterde actieradius, lage bijtelling: De voordelen van elektrisch rijden stapelen zich op en dus zie je steeds meer elektrische auto’s op de weg. Maar we kunnen ons voorstellen dat je nog veel vragen hebt. Heb je interesse in elektrisch rijden en overweeg je te kiezen voor zakelijke lease? Lees dan verder, dan kun je ontdekken of zakelijk elektrisch rijden ook wat voor jou is.

Elektrificatie is een blijvertje.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijke trend van onze tijd. In de automotive zien we dat ook terug en dat is een goede zaak, want auto’s met brandstofmotoren stoten veel schadelijke stoffen uit en daar moet iets aan gebeuren. Er zijn veel verschillende ontwikkelingen op dit gebied, maar in het elektrificeren van auto’s is wel de grootste voortgang geboekt in de afgelopen tien jaar. Nederland loopt hierin graag voorop en heeft de ontwikkelingen van hybride, plug-in hybride en volledig elektrische modellen al heel vroeg en grondig gesubsidieerd. Inmiddels kunnen we wel stellen dat er geen weg terug meer is. Fabrikanten hebben inmiddels miljarden geïnvesteerd in de ontwikkeling van elektrische auto’s en ook in de infrastructuur is en word nog altijd keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat al die elektrische auto’s kunnen worden opgeladen.

Subsidies op elektrisch rijden

BPM vrijstelling blijft

Voor volledig elektrische auto’s blijft tot en met 2024 de BPM-vrijstelling bestaan. Vanaf 2025 zal een bedrag van 360,- aan BPM worden belast. Dit bedrag zal jaarlijks met de inflatie meestijgen. Of deze regeling op de lange termijn met steeds meer elektrische auto’s houdbaar blijft, daar zal het kabinet zich over moeten buigen.

Korting op bijtelling

In 2022 geldt voor een volledig elektrische auto een lagere bijtelling van 16% in plaats van 22%. Dit tarief geldt over de eerste € 35.000 van de catalogusprijs. Voor het bedrag daarboven betaal je het normale tarief van 22%. In 2025 wordt het bijtellingstarief voor volledig elektrische auto’s verhoogd naar 17% over de eerste € 30.000. Daarna geldt het standaardtarief van 22% ook voor elektrische auto’s.

Vrijstelling wegenbelasting

We betalen geen motorrijtuigenbelasting voor een volledig elektrische auto. Dit belastingvoordeel voor elektrische auto’s geldt in ieder geval tot en met 2024. Vanaf 2025 is voor elektrische auto’s weer motorrijtuigenbelasting van toepassing met een korting van 25%. Vanaf 2026 betaal je het volledige bedrag. De overheid kijkt elk jaar of het nodig is om deze plannen bij te stellen.

Plug-in Hybride & BPM

Semi-elektrische auto’s, oftewel plug-in hybrides, hebben een eigen BPM-tarief. Op deze pagina van de belastingdienst kun je de tarieven voor PHEV berekenen. kan men de BPM bepalen die voor PHEV betaald moet worden.

Plug-in Hybride & bijtelling

Voor deze semi-elektrische auto’s is sinds 2017 geen korting op de bijtelling meer van toepassing.

Plug-in Hybride & wegenbelasting

Voor deze semi-elektrische auto’s is sinds 2019 geen korting op bijtelling meer van toepassing.

AANTREKKELIJKE LEASETARIEVEN

Tot nu toe heb je gelezen dat er geen wegenbelasting en geen BPM op elektrische auto’s zit en dat scheelt in het leasetarief al enorm. Er zijn nog meer financiële voordelen die elektrisch rijden aantrekkelijk maken.

Lage onderhoudskosten

In elektrische auto’s zitten veel minder bewegende delen dan in brandstofauto’s. Het voordeel daarvan is dat ze minder onderhoud nodig hebben, waardoor je geld bespaart. Veel elektrische auto’s kunnen zelfs op afstand worden gediagnosticeerd.

Laden kost minder dan tanken

Als je thuis je Cupra Born oplaadt met een stroomtarief van € 0,28 per kW dan heb je al een volle accu voor € 21,84 (€ 0,28 x 58 kWh). Check wel goed welk tarief je nu betaalt want energieprijzen zijn momenteel sterk in ontwikkeling. Snelladers bij laadstations langs de snelweg zijn wel wat duurder, maar die gebruik je meestal alleen voor heel lange ritten.

Audi Q8 e-tron

Laadpalen en zo

We denken graag mee over de uitdaging waar je als ondernemer tegen aanloopt, ook als het gaat over elektrificeren. Een groot deel van de vragen gaat over laadpalen. ‘Wat hebben wij als onderneming nodig om elektrische auto’s te kunnen rijden? En hoe zit het met laadpalen bij berijders thuis? Kun je de kosten van een laadpaal meeleasen? Veel kan bij Maas-De Koning Lease. We denken mee en praten je graag bij over de mogelijkheden en laatste ontwikkelingen.

Plan een afspraak

Leaseofferte aanvragen elektrisch model

Om een leaseofferte voor een elektrische auto voor je te kunnen maken hebben we een aantal gegevens van je nodig die je hieronder invult. Je ontvang onze aanbieding dan binnen 24 uur (behalve als je de aanvraag doet in het weekend, dan ontvang je de aanbieding op maandag).

"*" geeft vereiste velden aan

Aanvraag details

Extra componenten


Ook interessant!

zero-emissiezones

zero-emissiezones ze-zone wat is dat maas leasing

Welke soorten milieuzones zijn er? Waar in Nederland zijn deze milieuzones? En voor welke voertuigen gelden deze milieuzones (en voor welke niet)?

milieuzones

Welke soorten milieuzones zijn er? Waar in Nederland zijn deze milieuzones? En voor welke voertuigen gelden deze milieuzones (en voor welke niet)?

bpm-vrijstelling ondernemers

In het belastingplan 2023 wordt aangekondigd dat de BPM-vrijstelling voor ondernemers (de zogenoemde grijskentekenregeling) per 1 januari 2025 komt te vervallen.