Lease a bike van Maas-De Koning Lease

Fitter. Slimmer. Duurzamer.

Een gloednieuwe fietsregeling maakt de fiets van de zaak in 2024 bijzonder aantrekkelijk. Heldere regels gaan samen met talloze kosten-, vitaliteits- en milieuvoordelen. En dankzij het volledig digitaal en geautomatiseerd platform kost de uitrol van een zakelijk fietsplan met Maas-De Koning Lease a Bike amper tijd. Zo heb je als werkgever binnen een mum van tijd gezondere en meer vitale werknemers. Lease a Bike is een dochteronderneming van Pon en heeft al ruim 5 jaar ervaring met zakelijke lease in Duitsland. Bij onze Oosterburen rijden al meer dan 20.000 werknemers op een leasefiets!

Wat houdt de nieuwe wet- en regelgeving in?

Geen omslachtige werkkostenregeling (WKR), maar een heldere wetgeving die iedereen blij maakt. De werkgever én de werknemer. Een fiets van de zaak aanbieden is dankzij de nieuwe wetgeving duidelijk en eenvoudig. Bovendien kan het kosteloos! Hoe werkt dat dan?

Lease a Bike
  • Werkgever gaat het leasecontract aan en stelt de fiets ter beschikking aan de werknemer;
  • Werknemer betaalt 7% bijtelling over de waarde van de fiets, net als bij de auto;
  • Werknemer betaalt altijd de 7% bijtelling, ook indien de volledige kosten voor zijn rekening zijn;
  • Eventuele bijdrage van de werkgever valt altijd buiten de Werkkostenregeling;
  • Werknemer kan de leasekosten betalen door het vrijwillig uitruilen van brutoloon, de zogeheten “Cafetaria-regeling”;
  • Werkgever mag géén kilometervergoeding uitkeren voor de dagen waarop de werknemer met de leasefiets naar werk komt. Voor de overige dagen blijft de reguliere reiskostenvergoeding van kracht.

Voordelen werkgever

● Vitalere en fittere werknemers
● Mooie secundaire arbeidsvoorwaarde
● Besparing op auto- en parkeerkosten
● Draagt bij aan de klimaatdoelstellingen
● Hoeft u niks te kosten!

Voordelen werknemer

● Vrije keuze in merk & type fiets
● Fiscaal voordeel tot 35%
● All-in service, onderhoud & verzekering
● Optie tot koop na 36 maanden
● Vast laag maandtarief via brutoloon

Bereken jouw voordeel als werknemer

Fietsen is goed voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Wist je dat een leasefiets 25-80% goedkoper is dan kopen, omdat de prijs van de fiets wordt ingehouden op jouw brutoloon? Je exacte voordeel is afhankelijk van een eventuele bijdrage van je werkgever.

Is de leasefiets voor mij interessant?

Ik heb een leaseauto

Heb je een auto van de zaak? Dan is de leasefiets altijd interessant. Je bent altijd goedkoper uit dan kopen. Doordat je de fiets uit je brutosalaris betaalt, profiteer je maximaal van het bruto-netto voordeel. Je mag de fiets bovendien ook alleen privé gebruiken. Als je bijtelling betaalt voor je auto krijg je er voor de fiets een tweede bijtelling bij. Dit is slechts een paar euro per maand. Anders dan bij de auto kan een eventuele eigen bijdrage niet met de bijtelling worden verrekend. Het is niet mogelijk om een leasefiets enkel zakelijk te rijden. Je betaalt altijd bijtelling.

Bereken in onderstaande calculator wat jij bespaart.

Ik ontvang een OV-vergoeding of mobiliteitsbudget

OV-vergoeding

Heb je een OV-abonnement of krijg je OV-kosten vergoed? Dan is de leasefiets altijd interessant. Je profiteert optimaal van het bruto-netto voordeel dat je behaalt, doordat je brutoloon uitruilt. De leasefiets is dus goed te combineren met het OV. Wil je de fiets alleen privé rijden? Dan mag dat ook. Bereken in onderstaande calculator wat jij bespaart.

Mobiliteitsbudget

Heb je een mobiliteitsbudget? Dan kan je (een deel van) dit budget gebruiken om de leasekosten van de fiets van te betalen. Hierdoor betaal je enkel nog de bijtelling van de fiets, wat neerkomt op slechts een paar euro per maand. Bereken direct via onderstaande calculator wat een leasefiets jou per maand kost en wat je bespaart in vergelijking met het kopen van een fiets. Vul bij de werkgeversbijdrage het bedrag in dat je uit je mobiliteitsbudget wil gebruiken.

Ik ontvang geen vergoeding

Ontvang je geen reiskostenvergoeding? Dan is de leasefiets altijd interessant. Je profiteert optimaal van het bruto-netto voordeel dat je behaalt, doordat je brutoloon uitruilt. Je kan de fiets voor woon-werk gebruiken of alleen privé.

Bereken jouw besparing via onderstaande calculator.

Ik ontvang een reiskostenvergoeding

Als jij onbelaste reiskosten ontvangt, is een leasefiets in veel gevallen interessant. Dit hangt echter af van de afstand tussen jouw woon- en werklocatie, het aantal dagen dat je de fiets gebruikt voor woon-werkverkeer en de hoogte van je reiskosten. Op de dagen dat je jouw leasefiets gebruikt voor woon-werkverkeer mag je namelijk geen netto reiskosten meer ontvangen. Je werkgever mag deze nog wel bruto uitkeren. Dit noemen we het herinvesteren van reiskosten. Om jouw werkgever hierbij te helpen levert Lease a Bike een standaard verklaring aan om vast te leggen hoeveel dagen je per week met de fiets naar het werk komt.

Bereken via onderstaande calculator wat jij bespaart.

Ben je benieuwd hoeveel je bespaart op jouw droomfiets? Bereken dan jouw voordeel met onze calculator. Behoefte aan een uitgebreide berekening met meer tekst en uitleg? Klik dan rechts bovenin op het icoon calculator.

Hoe werkt Lease a Bike voor de werkgever:

Wilt u als bedrijf uw werknemers een leasefiets bieden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij maken graag een telefonische of persoonlijke afspraak en beantwoorden alle vragen die voor u belangrijk zijn. Overtuigd? Dan zijn het nog maar 4 stappen naar het aanbieden van een fiets van de zaak, namelijk:

● Uw bedrijf wordt klant van Lease a Bike
● U stelt éénmalig uw bedrijfsregels in op ons online portaal
● U deelt de regeling met uw werknemers, en zij kiezen hun nieuwe fiets
● U verwerkt de maandelijkse verplichtingen in uw salarisadministratie.

Het proces is simpel en overzichtelijk en kan binnen een week afgerond zijn. Onze kracht? Volledige ontzorging van u als werkgever door middel van ons volledig digitale en geautomatiseerde platform.

Hoe werkt Lease a Bike voor de werknemer:

De werkgever gaat een samenwerkingsovereenkomst met Lease a Bike aan. Dit is binnen een week geregeld en zonder kosten.

● Je ontvangt een link van je werkgever. Registreer je en wacht op toestemming voor het uitzoeken van jouw leasefiets.
● Zoek met je persoonlijke code jouw droomfiets uit. Met meer dan 1.000 fietsenwinkels is er altijd wel een vestiging bij jou in de buurt.
● Geef digitaal akkoord op de voorwaarden van jouw werkgever voor het leasen van de fiets.
● Neem je droomfiets, inclusief verzekering en onderhoudspakket, direct mee naar huis.

Een compleet mobiliteit concept aanbieden samen met Maas-De Koning Lease?

De komende jaren wordt er kritisch gekeken naar het mobiliteitsbeleid van bedrijven. In het nieuwe decennium draait het om het schoon, slim en kostenefficiënt van A naar B reizen. De komst van de leasefiets speelt hierin een belangrijke rol. Maas-De Koning Lease speelt hierop in samen met Lease a Bike en heeft de ambitie om heel werkend Nederland op de fiets te zetten. Dit doen we door samen te werken met meer dan 1000 fietsenwinkels in Nederland, waardoor wij overal in Nederland fietsen kunnen leveren en servicen. Dit brengen we allemaal samen op ons digitale en geautomatiseerde platform, waardoor het voor bedrijven eenvoudig is om een fiets van de zaak aan te bieden aan het personeel. Wij geloven erin dat de leasefiets een mooie toevoeging is op het mobiliteit concept.

Meer weten? Neem contact met ons op!


Veelgestelde vragen

Wat indien een werknemer voortijdig uit dienst gaat?

Werkgever en werknemer sluiten onderling een addendum af op de bestaande arbeidsovereenkomst. Lease a Bike levert hiervoor een format aan waarin afspraken worden vastgelegd bij voortijdige beëindiging van de werknemer, zoals dat de werknemer bij (vrijwillig) uitdiensttreding verplicht is om de resterende leasetermijnen netto af te betalen. In deze constructie betaalt de werkgever altijd eerst de resterende leasetermijnen aan de leasemaatschappij, welke hij vervolgens netto verhaalt bij de werknemer. Hierbij is het ook mogelijk voor de werknemer om de fiets over te nemen, waarbij het overnamebedrag wordt verrekend met de resterende leasetermijnen.
Indien een werkgever deze voorwaarde niet opneemt biedt Lease a Bike drie andere opties om het risico voor de werkgever tot een minimum te beperken:
● Werkgever krijgt de optie om de resterende leasetermijnen af te betalen (zonder service en verzekering kosten);
● Werkgever vindt een andere werknemer die het bestaande leasecontract overneemt;
● Werkgever kan maximaal 4% van de actieve leasecontracten boetevrij inleveren bij de leasemaatschappij. Wat indien een werknemer voortijdig uit dienst gaat?

Wat gebeurt er met de netto woon-werk kilometervergoeding?

De leasefiets mag altijd in combinatie met de leaseauto, openbaar vervoer en de netto woon-werk kilometervergoeding worden aangeboden. Voor de dagen en/of kilometers dat zij met de auto of het openbaar vervoer reizen mag de werkgever de kilometervergoeding blijven uitkeren. Echter, voor de afgelegde kilometers met de leasefiets heeft de werknemer géén recht meer op de onbelaste kilometervergoeding. Belangrijk is dat de werkgever deze verdeling aannemelijk kan maken, eventueel in overleg met de belastinginspecteur.

Wat is de terugkerende workload voor salarisadministratie?

De workload voor de salarisadministratie is minimaal. Lease a Bike levert één keer per maand een export vanuit het platform met een compleet overzicht van deelnemende werknemers, de ontvangstdatum van de fiets en het eventueel in te houden bedrag van het brutoloon. Dit hoeft slechts éénmalig bij aanvang van het contract ingeregeld te worden.

Valt het binnen de werkkostenregeling?

Nee, alle bijdragen van de werkgever voor een leasefiets vallen buiten de werkkostenregeling (WKR).

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van het platform?

Nee, er zijn geen kosten verboden aan het gebruik van het Lease a Bike platform.


Lease a Bike informatie aanvragen

We willen je graag meer informatie sturen over Lease a Bike. Om dat te doen hebben we een aantal gegevens van je nodig die je hieronder invult. Je ontvang dan binnen 24 uur van ons meer informatie over Lease a Bike (behalve als je de aanvraag doet in het weekend, dan ontvang je de aanbieding op maandag).

"*" geeft vereiste velden aan

Aanvraag details

Jouw gegevens