Besparen op brandstofkosten

De brandstofprijzen rijzen de pan uit. Simpelweg niet meer rijden is natuurlijk geen optie, echter zijn er genoeg mogelijkheden om te besparen op je brandstofkosten. Maarten geeft je graag een kickstart, door onderstaande tips toe te passen kun je vrij gemakkelijk besparen op je brandstofkosten.

Welke tankpas gebruik je?

Kies voor een universele tankkaart in plaats van een merk gebonden tankpas. Met een universele tankpas kunnen de berijders zelf een tankstation uitzoeken waar ze goedkoop kunnen tanken. Tanken aan de snelweg is vele malen duurder dan tanken in een dorp of stad, voor de hand liggend maar het gebeurt nog steeds vrij veel.

Controleer je bandenspanning

Te harde of te zachte banden verbruiken meer brandstof. Checken en bijstellen van je bandenspanning is een paar minuten werk, maar hiermee kun je gemakkelijk besparen. De juiste bandenspanningen staan vaak genoteerd aan de binnenkant van het berijdersportier of het tankklepje.

Verwijder onnodige ballast

Extra bagage staat gelijk aan extra verbruik, zonde natuurlijk! Verwijder de onnodige bagage uit de kofferbak, elke kilo extra bagage kost zo’n 0,3 liter brandstof per 100 kilometer. Dak –en fietsendragers zorgen zelfs voor zo’n 20 tot 30% extra verbruik!

Rijd je nog op winterbanden?

Zomerbanden verbruiken minder brandstof! Het is warm genoeg om te wisselen, dus blijf niet te lang doorrijden op je zomerbanden.

Pas je rijstijl aan

  • Zuinig rijden kan tot 10% brandstof besparen! De vuistregel eerder schakelen = later tanken is een bekende. Rijd niet in een te lage versnelling en laat bij het rijden in een automaat kort je gas los zodat de bak automatisch doorschakelt naar een hogere versnelling.
  • Controleer je brandstofslurpers, airco en verwarming verbruiken vrij veel brandstof. Zet je stoel, stuur, voor –en achterruitverwarming uit wanneer deze niet meer nodig zijn.
  • Rijd op de cruise control, door het rijden op een constante snelheid verbruik je minder brandstof.
  • Op een warme zomerdag met de ramen open? Geopende ramen verstoren de luchtstroom rondom de auto en zorgen voor meer weerstand. Meer weerstand is meer brandstofverbruik

Niks willen missen van Maas-De Koning Lease?

Altijd op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws omtrent de leasemarkt en nieuwe modellen? Of gewoon geïnteresseerd in handige weetjes of tips voor je leaseauto? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn voor wekelijkse updates!

Website promotie lease