De beste tips om je auto weer perfect schoon te krijgen!

De zomer is weer begonnen en dat betekent dat auto’s weer snel onder het zand of vuil komen te zitten. Zeker in combinatie met extra zon, kan dit op de lange termijn lakschade veroorzaken. Maas-De Koning Lease heeft hier de best tips hoe je het beste je auto kunt wassen.

Vooral niet doen: met een droge doek proberen het zand van je auto af te vegen! Ook niet doen: je ruitenwissers gebruiken om het zand van je ruiten af te halen, dit zorgt voor krassen op je ruiten en ruitenwissers.

Goed spoelen

Zorg er als eerste voor dat jouw auto niet in de zon staat, hiervan krijg je lelijke vlekken op de lak doordat de shampoo te snel opdroogt. Daarna zorg je ervoor dat je je auto goed afspoelt. Dit kan gewoon met de tuinslang, met het stromende water zorg je ervoor dat je het losse zand van de auto afhaalt. Spoel ook goed in de kleine hoekjes en kiertjes zoals raamrubbers, dorpels en bijvoorbeeld de wielkasten.

Twee emmers

Over naar het daadwerkelijk wassen van de auto. Het beste kun je hiervoor 2 emmers gebruiken, het meest ideale zijn emmers met een zogenaamde Gritguard. Dit zorgt ervoor dat zand en andere viezigheid op de bodem van de emmer blijft liggen.

De ene emmer vul je met lauwwarm water en autoshampoo, de andere emmer enkel met schoon lauwwarm water. Wanneer je de auto gaat wassen gebruik je een microvezel handschoen. Deze zorgt ervoor dat het vuil dat op de auto zit in de handschoen blijft zitten, zo krijg je geen krassen.

De microvezel handschoen maak je goed nat in de emmer met sop, je wast een deel van de auto en spoelt de handschoen daarna uit in de emmer met schoon water.

Van boven naar beneden

Was de auto altijd van boven naar beneden, dus begin bij het dak en eindig bij de dorpels. Wat je hebt schoongemaakt blijft dan ook schoon. Werk in kleine stukjes, zo kun je goed bijhouden waar je al bent geweest en wat er nog moet gebeuren.

Royaal spoelen

Je hele auto onder handen genomen en goed ingesopt? Spoel de auto dan goed af met de tuinslang of hogedrukspuit. Wees hiermee niet te zuinig! Zorg ervoor dat alle viezigheid en sop écht van de auto af is en kijk ook hier weer goed in de hoekjes, kiertjes en delen die je snel overslaat.

Mooiste resultaat?

Voor het mooiste resultaat, een schone auto zonder droogvlekken, droog je de auto nog af met een súper zachte microvezel doek. Doe dit zachtjes en zorg ervoor dat de hele auto droog is.

Hechting voorkomen

Als je ervoor wilt zorgen dat het zand en andere viezigheid niet kan hechten aan je autolak kun je een wax gebruiken.

Niks willen missen van Maas-De Koning Lease?

Altijd op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws omtrent de leasemarkt en nieuwe modellen? Of gewoon geïnteresseerd in handige weetjes of tips voor je leaseauto? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn voor wekelijkse updates!

Website promotie lease