Verkeerde brandstof getankt, wat nu?

Het verwisselen van benzine en diesel

Het kan weleens gebeuren dat er per abuis een verkeerde brandstof wordt getankt. Bij het tanken van diesel in een benzineauto, zal de motor niet goed meer lopen. De diesel zal niet goed verbranden, waardoor dit schade kan veroorzaken aan meerdere onderdelen. Deze fout kan fataal zijn, maar de schade kan beperkt blijven door snel te handelen en contact op te nemen met uw dealer.

Als er benzine in een dieselmotor terecht komt, veroorzaakt dit direct schade aan de dieselmotor. Diesel heeft namelijk een smerende functie, waardoor dit schade toebrengt aan het brandstofsysteem van de benzinemotor. Als er benzine aan dit systeem wordt toegevoegd, is dit systeem hier niet tegen bestand.

Andere brandstoffen

Het kan ook voorkomen dat er een verkeerde variant van diesel of benzine getankt wordt. In dit geval hangt het af van de desbetreffende getankte brandstof of dit schadelijk is voor uw auto of niet. Een verkeerde variant hoeft niet per se gelijk schadelijk te zijn. Het mengen van de verkeerde variant met de juiste variant of het toevoegen van een extra mengsel zou in dit geval het probleem kunnen verhelpen. Het per ongeluk tanken van LPG hoeft men zich geen zorgen over te maken. Dit kan alleen worden gedaan met een speciale adapter die niet past over de rand van een diesel- of benzinetank.

Hulp bij het tanken van een verkeerde brandstof

Bij het tanken van de verkeerde brandstof, is het vooral belangrijk om de auto niet te starten en de brandstof zo snel mogelijk af te laten tappen door een professional met het juiste apparatuur. Neem daarom in elk geval contact op met je dealer, om zo het probleem op de juiste wijze op te lossen.

Niks willen missen van Maas-De Koning Lease?

Altijd op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws omtrent de leasemarkt en nieuwe modellen? Of gewoon geïnteresseerd in handige weetjes of tips voor je leaseauto? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn voor wekelijkse updates!

Website promotie lease